Trasee PDF Print E-mail
Written by Administrator   
Saturday, 25 August 2012 21:25

Trasee montane cu plecare din Busteni

 

 

Echipa CazareBusteni.ro va prezinta cateva trasee posibil de parcurs in timpul cazarii la cabanele sau pensiunile din statiunea Busteni, in ordinea complexitati si a necesitatii echipamentului, precum si a antrenamentului de mers pe munte, fara a avea neaparat nevoie de harti, acestea putand fi considerate excursii usoare in Bucegi.

Pentru cei care se vor caza la locatiile noastre le stam la dispozitie cu mai multe harti, explicatii a traseelor si descrieri despre bucegi, partii, munti si posibilitati de excursii.

Va rugam a avea bunatatea de a respecta doar cateva reguli ale muntelui, pentru a avea parte de vacante frumoase, fara accidente sau urmari nedorite:
- Inainte de a pleca spre statiunea Busteni, interesati-va asupra posibilitatilor de cazare (va puteti lasa pe "mana" ofertantilor de cazare din gara, insa va puteti da seama si singuri ca locatiile ce ofera servicii de calitate n-ar apela la astfel de practici);
- Pe munte nu plecati decat intr-o perfecta stare de sanatate;
- Nu va aventurati si nu va supraevaluati starea fizica si psihica, muntii Bucegi pun probleme serioase turistilor nepregatiti sau asupra celor care au consumat o cantitate mare de alcool;
- Intotdeauna sa aveti la dumneavoastra o bluza groasa impermeabila si o pereche de ghete comode, deoarece vremea in muntii Bucegi este foarte schimbatoare;
- Nu plecati pe munte de unul singur. Daca sunteti in grup, orice problema se rezolva mult mai usor;
- Tot traseul pe care il parcurgeti, incercati sa il memorati pentru a sti sa spuneti pe unde ati mers in caz ca va rataciti si cereti ajutor salvamontului;
- In muntii Bucegi cuvantul salvamontistului, al jandarmilor montani este lege si va recomandam sa ii ascultati;
- Nu lasati dupa dumneavoastra urme ce ar putea sa va caracterizeze ca persoane ne-educate ( pungi, hartii, cutii goale etc);
- Pentru a nu distruge frumusetea muntilor faceti foc numai cu uscaturi si numai in locuri special amenajate;
- In Parcul National Bugegi va rugam a avea mila sa nu rupeti florile, nu faceti zgomot excesiv, nu distrugeti natura prin scoaterea puietilor de brad, de feriga sau de orice altceva pentru acasa, pastrati frumusetea naturii pe fotografii;
- Asigurati-va ca aveti telefonul mobil incarcat si ca aveti salvat numarul de telefon al
oficiului Salvamont Busteni0244.321.656 / 0728.289.430
Sef Salvamont: 0726.130.377
Primaria Busteni: 0244.322.005 / 0244.320.752.

TRASEE MONTANE - CIRCUITE TURISTICE

Busteni – Cabana Gura Diham
Marcaj:
Durata:
45 min.
Descrierea traseului: Din Busteni urmam soseaua care strabate Valea Cerbului pana la Cabana Gura Diham.


Busteni - Sinaia - Muzeu Peles
Marcaj: DN1
Durata: 20-25 minute
Descrierea traseului: De la Busteni se merge la  Sinaia cu trenul, cu maxi-taxi, cu autobuzul,  cel mai atractiv punct turistic al orasului il constituie grupul de castele Peles, Foisor si Pelisor.

Busteni – Manastirea Caraiman
Marcaj:
Durata estimativa:
1 ora
Caracteristici: traseu  usor
Descrierea traseului: De la  gara orasului Busteni,situata la 883.7 m altitudine, o luam la stanga pe B-dul Libertatii (DN1), mergem aproximativ 10 minute, pana la strada Industriei (indicator spre telecabina), continuam pe aceasta strada si dupa aproximativ 10 minute de mers ajungem la un podet in stanga noastra si o poteca care urca prin padure, urcam circa 5 minute si se ajunge intr-un loc pe care cu greu il veti uita.

Busteni – Cabana Gura Diham - Poiana Izvoarelor
Marcaj: banda rosie
Durata: 2 ore
Descrierea traseului: Din Busteni urmam soseaua care strabate Valea Cerbului pana la Cabana Gura Diham. De aici urcam o portiune inclinata si ajungem la intersectia cu drumul spre Diham, marcat cu triunghi albastru. Vom continua pe o poteca ce suie pe creasta dintre Valea Seaca a Baiului si Valea Morarului, ajungand la Cabana Poiana Izvoarelor.

Busteni – Cabana Gura Diham - Poiana Izvoarelor – Pichetul Rosu
Marcaj: banda rosie
Durata: 3 ore
Descrierea traseului: Din Busteni urmam soseaua care strabate Valea Cerbului pana la Cabana Gura Diham (45 min). De aici, urcam o portiune inclinata si ajungem la intersectia cu drumul spre Diham, marcat cu triunghi albastru. Vom continua pe o poteca ce suie pe creasta dintre Valea Seaca a Baiului si Valea Morarului, ajungand la Cabana Poiana Izvoarelor. Ocolim pe curba de nivel muntele Capatana Porcului pana in Poiana Pichetul Rosu.

Busteni - Cumpatul - Sinaia
Marcaj: drum nemarcat
Durata: circa 3-4 ore
Descrierea traseului: Acest traseu este recomandabil numai in anotimpul cald. De la gara din Busteni se traverseaza podul Rahovei, dupa ce strabat Strazile Garii si Grivitei. Din spatele Sanatorului Zamora, se merge spre sud, pe drumul forestier, paralel cu liziera padurii Zamora, pana in Valea Zamorei, unde cele doua drumuri se bifurca. Cel din stanga urca spre cantonul Zamora, iar cel din dreapta continua pana in Valea Sipa, unde din nou se ramifica. Noi continuam drumul aflat la limita padurii, traversam Valea Tufei si ne continuam excursia pana la Cumpatu, in statiunea Sinaia.

Busteni - Cantonul Jepi - Hotel Piatra Arsa
Marcaj: triunghi albastru
Durata estimativa: 4-41/2 ore
Caracteristici: traseu destul de usor dar necesita atentie sporita
Descrierea traseului: De la gara orasului Busteni, situata la 883.7 m altitudine, o luam la stanga pe B-dul Libertatii (DN1), mergem aproximativ 10 minute, pana la strada Industriei (indicator spre telecabina), continuam pe aceasta strada si dupa aproximativ 15 minute de mers ajungem la Hotelul "Silva" si Telecabina Busteni - Babele, de unde incepe traseul propriu-zis.
Pe partea dreapta a Vailor Jepilor, aproximativ 10 minute pana unde intalnim o ramificatie a drumurilor Aici facem stanga, lasand in dreapta  traseu spe Cabana Caraiman, ajungem la punctul denumit "La Gratar". De aici, drumul spre Piatra Arsa se desparte de cel spre Cascada Urlatoare. Urmam poteca marcata cu triunghi albastru, traversam Valea Seaca a Jepilor, urcam prin padure si in 20 de minute ajungem la punctul "La Vinclu". De aici drumul traverseaza Valea Comorilor, Valea Urlatoare Mica, Valcelul Urlatoarei Mici, Valcelul Crestei Urlatorilor si urca pe un pinten al Crestei Urlatorilor la punctul numit "La Mese". Apoi poteca traverseaza din nou Valcelul Crestei Urlatorilor, urca in serpentine de-a lungul Valcelului Urlatorii Mici si ajunge pe o platforma, de unde se desprinde spre dreapta hatisul care insoteste Braul Mare al Jepilor. Urmeaza un urcus pe o poteca sapata in stanca si prevazuta cu cabluri de asigurare. Dupa cateva serpentine se ajunge la Cantonul Jepi (cabana naturalistilor), de unde, in 20 minute, zarim Hotelul Piatra Arsa (1.950m). De aici putem lua telecabina si ajunge la Babele su mergem la Lacul Scropoasa , cheile tatarului, pestera Ialomicioara, etc.